torstai 29. tammikuuta 2015

Asiaa meikkivoiteista

Meikkivoiteita on monia erilaisia. Niiden tarkoituksena on saada iho hehkumaan, peittää ihon pieniä virheitä, sekä tasoittaa ihon sävyä. Suuri merkitys meikkivoiteen koostumusta valittaessa on ihotyyppi. Kuivalle iholle sopii erityisesti kosteuttava nestemäinen meikkivoide, joka jättää kuulaan pinnan. Tästä esimerkkinä alempana Oonalla Macin Mineralize Moisture meikkivoide. Rasvoittuva iho tarvitsee enemmän mattapinan jättävää meikkivoidetta, esimerkiksi meikkipuuteri tai kiinteä meikkivoide pitävät ihon kiillon hyvin kurissa. Nuorelle iholle sopii parhaiten hengittävä ja ohut meikkipohja. Tällaisen pohjan saa aikaan esimerkiksi mineraalimeikkipuuterilla. Hyvin luonnollista pohjaa talvoitteleville suosittelemme sävyttävää päivävoidetta. Voidemaiset meikkivoiteet on suunnattu ikääntyvälle iholle, sillä ne sisältävät usein hoitavia ainesosia. Meikkivoiteen sävyysi vaikuttavat lisäksi ihon sävysi, sekä vuodenaika.  Vuodenajan merkityksellä tarkoitan sitä, että itse ainakin rusketun kesällä hyvin, niin tarvitsen silloin tummemman sävyisen meikkivoiteen.

Kävimme ostoksilla   Helsingin Stockmannin  Macin pisteellä. Olimme lukeneet muiden kokemuksia niiden käytöstä, ja halusimme itsekin testata.  Oonalle, jolla on erittäin pintakuiva iho etenkin talviaikaan, suositteli myyjä heti Mac Mineralize Moisture  meikkivoidetta, joka sisältää myös aurinkosuojakertoimen 15. Ensikosketuksella meikkivoide tuntuu  oikean sävyiseltä, kosteuttavalta sekä riittävän peittävältä. Mirkalle taas, jolla on sekaiho, myyjä suositteli Mac  Pro Longwear meikkivoidetta, joka sisältää aurinkosuojakertoimen 10. Myyjä suositteli Mirkalle myös Matchmaster meikkivoidetta, mutta  Pro  Longwear oli hieman peittävämpi, ja löytyi parempi sävykin,niin päädyimmesiihen.    

Meillä molemmilla oli itse asiassa ennen näitä uusia meikkivoiteita käytössä Lumenen CC-meikkivoide. CC eli color correcting tasoittaa tosi hyvin ihonsävyä. Peittävyyttäkin on helppo säädellä nestemäisellä meikkivoiteella kun laittaa niihin kohtiin paksumman kerroksen joissa haluaa enemmän peittävyyttä. Se mikä molemmilla tuli vastaan, ja hinku kokeilla jotain uutta oli, että sävyjen saatavuus tuossa Lumenen meikkivoiteessa ei ole parasta mahdollista, sillä siitä löytyy vain sävyt light, medium ja dark. Mirkalla oli käytössä sävy medium ja Oonalla light. Kun alettiin puhumaan meikkivoiteista tuli molemmilla ilmi, että ihan kuin se meikkivoide vetäisi ihon joskus hieman harmaan sävyiseksi. Mutta harvemmin tuota ilmiötä sattui, joten edelleenkin voin sitä lämpimästä suositella.
Ilman meikkiä

Tässä laitettuna Pro Longwear meikkivoide


Ilman meikkiä

Tässä laitettuna Mineralize Moisture meikkivoide

T.Mirka & Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)