sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Markettikosmetiikan helmet


Onko halpa aina huonoa ja kallis hyvää? Tätä kysymystä mietimme usein ostotilanteessa, oli kyseessä minkälainen ostos tahansa. Kosmetiikan kohdalla ei mielestäni laatua voi luokitella hinnan mukaan. Joissakin tapauksissa halpa on huonoa ja kallis erittäin hyvää, mutta onneksi monesti hinta-laatusuhde on kohdillaan. Huonolla tuotteella tarkoitan tässä tapauksessa esimerkiksi luomiväriä, josta ei kertakaikkiaan irtoa mitään, vaikka sitä hankaisi kymmenen minuuttia hiukan kovakouraisemmin. Huonoksi tuotteeksi en tässä tapauksessa miellä jotain sellaista, joka ei olisi omalle iholleni sopivaa, koska jollekin muulle se voi olla nappituote. Tässä postauksessa ajattelin vertailla kallista ja halpaa kosmetiikkaa, niiden eroavaisuuksia sekä esitellä teille tuotteita, jotka ovat mielestäni ns. markettikosmetiikan helmiä. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan löytääkseen laadukasta kosmetiikkaa!



Itse kosmetiikan suurkuluttajana ja ehkä jonkinlaisena keräilijänäkin olen testannut eri hintaluokkiin kuuluvia tuotteita. Hutiostoksia on tullut niin halvoista, kuin kalliistakin tuotteista. Joskus laatu oikeasti maksaa, mutta välillä hinnan korottajana toimii kaikki muu kuin itse sisältö. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi pakkaus, brändi sekä mainonta. Kalliiden tuotteiden ihanat pakkaukset kiehtovat ja mainokset lupaavat tehdä käyttäjästä yhtä kauniin kuin mainoksessa esiintyvä julkisuuden henkilö. Monet kosmetiikkabrändit, jotka ovat tunnettuja ja hintavia myös muotimaailmassa eivät vaan voi myydä meikkejään ruokakauppojen kosmetiikkaosastolla. Kyllähän se järkeen käy, mutta tämä on hyvä esimerkki brändin vaikutuksesta hintaan. Mutta mitenkäs on näiden tuotteiden sisällön laita? Uskon vahvasti, että hintavampia tuotteita kehitellään hyvin pitkälle ja niiden suunnitteluun ja raaka-aineiden valitsemiseen käytetään aikaa. Vaikuttavia aineita on enemmän ja tuotteissa on kiinnitetty huomiota esimerkiksi riittävyyteen, koostumukseen ja tuntemuksiin iholla. Eihän näin isoilla brändeillä ole varaa mokata ja tehdä huonoja tuotteita. Jos tuote maksaa montakymmentä euroa eikä vastaa odotuksia on se varmasti suurempi pettymys kuin se, että parilla eurolla ostettu tuote ei toimi. Täytyy myöntää, että kyllä kaunis ulkoasu tekee vaikutuksen ja näyttää tyylikkäältä meikkipöydän kulmalla, mutta tässä tullaankin makuasioihin, joista ei voi kiistellä. Itse olen avoin kokeilemaan kaikenlaisia tuotteita oli hintaluokka mikä tahansa.

Meikkipohja

Lumenen Crystal Radiance Primer
 on tähän mennessä paras meikinpohjustusvoide jota olen kokeillut. Se kosteuttaa ja heleyttää ihon pintaa ja oikeasti parantaa meikin pysyvyyttä! Harmillisesti tämän tuotteen valmistus on lopetettu. Viimeinen tuubi on menossa ja olenkin koittanut etsiä kaikkien kauppojen alelaareista, jos jostain löytyisi täydennöstä.

Täydellisen meikkivoiteen löytäminen on aina yhtä hankalaa. Kun kerran sellaisen löytää, kannattaa siitä pitää kiinni ja kovaa. Näin kävi Lumenen CC-voiteen kohdalla jota on tullut kulutettua jo ainakin 5 tuubia. Yhden eron edullisen ja kalliimman kosmetiikan välillä olen huomannut meikkivoiteissa. Ns. kalliimmat meikkivoiteet levittyvät tasaisemmin, jättävät kauniin pinnan ja pysyvät paikallaan paremmin. Tämä on siis oma kokemukseni.

Puuteriksi valitsin ikisuosikkini Rimmelin Stay Matte kivipuuterin. Tämä tuote on todellakin hintansa arvoinen. Useasti tuotteen löytää tarjouksessa 5euron hintaan esimerkiksi plussakortilla. Puuteri kiinnittää meikin hyvin ja pitää ihon mattapintaisena.


Lumenella jatketaan. Lumene on yksi suosikkimerkeistäni kosmetiikan parissa. Sen lisäksi, että yritys on suomalainen, lähes kaikki kokeilemani tuotteet ovat olleet todella hyviä. Lumeneen voi siis aina luottaa. 

Aurinkopuuteri ja korostuspuuteri ovat molemmat Lumenelta. Aurinkopuuterista löytyy tarpeeksi pigmenttiä myös varjostusten tekemiseen, eikä värikään ole liian kellertävä suomalaisten vaalealle ihonsävylle. Korostuspuuteri on ihana varsinkin kesäisin. Se antaa pronssisen hehkun ja toimii hyvin myös luomivärinä. Tämä korostuspuuteri oli kausituote, mutta toivotaan, että tänä keväänä niitä tulisi taas kauppojen hyllyille. Jos vaaleaa korostuspuuteria etsii edullisesti, kannattaa kokeilla HM:n korostuspuuteria. Itse en ole sitä viellä kokeillut, mutta olen lukenut paljon kehuja kyseisestä tuotteesta. Olen huomannut, että monien markettimerkkien valikoimissa ei ainakaan täällä Suomessa ole korostuspuutereita. 





Poskipunia löytyy jokaiselta merkiltä. Otin tähän esimerkiksi Lumenen ja Lorealin, joita löytyy kaupoista. Nyx ja Sleek ovat merkkejä, joita voi tilata esimerkiksi pretty.fi verkkokaupasta. Kannattaa tutustua!

Kulmakarvatuotteelta vaadin sopivaa sävyä, pysyvyyttä ja koostumusta. Elfin kulmapaletti on juuri oikean sävyinen. Sillä ei saa liian tummaa lopputulosta aikaiseksi, mutta väriä lisäämällä saa kulmia korostettua riittävästi. Elfiä voi myös tilata Pretty.fi verkkokaupasta ja hintaa tällä paletilla on muistaakseni noin 5-6 euroa. Todellakin hintansa väärti, ostin paletin maaliskuussa 2014 ja siitä on useiden käyttökertojen jälkeen jäljellä vielä yli puolet! 
Pakko tähänkin kategoriaan oli saada jotain Lumenelta. Kulmakarvageeli on ihan ykköstuote ainakin omassa meikkipussissani. Kiireessä riittää, että harjaa tätä hiukan kulmakarvoihin, koska tuote antaa myös kevyen sävyn. 

Ainakin yli puolet silmämeikkituotteistani on edullisen kosmetiikan puolelta. Oli vaikea valita mitkä otan tähän postaukseen näytettäviksi, koska edullisia ja hyviä silmämeikkituotteita löytyy paljon. Päädyin kuitenkin esittelemään suosikkini luomiväreistä, luomivärinpohjustuksesta, silmänrajaustuotteista ja ripsiväristä. 

Luomivärejä löytyy marketeista pilvin pimein. Suosikeiksini ovat yltäneet mm. Wet'n Wildin luomivärit sekä Lorealin monoluomivärit. Molemmista merkeistä löytyy pigmenttiä sekä pysyvyyttä yllinkyllin. Wet'n Wildia myytiin ennen Seppälässä, mutta nykyään se on poistunut valikoimista. Ainakin pretty.fi myy kyseistä merkkiä verkkokaupassaan. Wet'n Wildin luomiväreissä on laaja värivalikoima ja edullinen hinta. Yksi kolmen värin paletti maksaa noin 6e. 
Lorealin luomivärit ovat pigmentiltään loistavia. Koostumus on sopivan kermainen eikä luomiväri karise pois vaan pysyy paikoillaan. Sävyjä löytyy myös kohtuullisesti. Lorealin monoluomivärit eivät ole kuitenkaan halvimmasta päästä. Yksi väri maksaa muistaakseni yli 10 euroa. Tässä tullaankin taas kysymysten äärelle, onko edullisempaa ostaa 10 euroa maksavia yksittäisiä luomivärejä vaiko 40e paletti, joka pitää sisällään 12 eri sävyä. 

Luomivärin pohjustuksessa ehdoton ykkönen on Maybellinen Color Tattoo voidemainen luomiväri. Sävyvalikoima on laaja ja sävyjä löytyy hieman tummempia, värikkäämpiä sekä neutraaleja. Ainoa sävy mitä tänne Suomen markkinoille kaipailisin on neutraali ihonsävyinen Color Tattoo. Color Tattoot ovat voidemaisia ja sopivat juuri sen takia luomivärin pohjustukseen. Ne lupaavat kestää 24 tuntia ja ovat mielestäni todella pysyviä. En ole löytänyt markettikosmetiikasta vastaavia tuotteita näille, mutta olisi kiinnostavaa kokeilla jos sellaisia löytyy.

Ripsivärisuosikkeja on vuosien varrella ollut monia. Maybellinen Great Lash ripsiväriä kokeilin ensimmäisen kerran viime kesänä. Tykkäsin ripsiväristä paljon. Se erottelee ripset nätisti ja tuo pituutta sekä tuuheutta. Hinta on edullinen ja sen takia valitsin kyseisen tuotteen tähän postaukseen.


Silmänrajauksia käytän harvemmin ripsipidennysteni takia. Paras silmänrajaustuote markettikosmetiikan puolelta on ehdottomasti Maybellinen Gel Eyeliner. Se on helppokäyttöinen tuote, joka levittyy siististi ja pysyy pitkään. Sivellin, joka tulee pakkauksessa mukana on myös yllättävän hyvä! Nestemäiseen rajaukseen valitsin Lumenen vedenkestävän eyelinerin. Se todellakin pysyy, mutta on silti helppo puhdistaa. Lumenelta löytyy perus mustan lisäksi ruskean sävyinen eyeliner ja hiukan kimaltavat sävyt.


Huulituotteen täytyy mielestäni olla tarpeeksi pigmenttinen, koostumukseltaan hyvin levittyvä, pysyvä sekä mukavan tuntuinen. Monet huulikiillot ovat inhottavan tahmeita ja tarttuvat heti hiuksiin kun niitä levittää huulille. Lorealin Glam Shine huulikiillot eivät ole yhtään tahmaisia ja antavat sopivasti sävyä sekä kiiltoa huulille. Tämä neutraali sävy on suosikkini, koska sitä voi lisätä lähes minkä tahansa huulipunan päälle. 

Maybellinen Color Sensational huulipunat ovat monien ammattilaistenkin suosiossa. Ne ovat täyteläisiä, sopivan pigmenttisiä, levittyvät helposti sekä pysyvät huulilla. Täydellistä! Sävyvalikoima on laaja ja sävyjä löytyy kirkkaasta neutraaliin. 

Huultenrajauskynä on tärkeä osa huulimeikkiä. Se estää huulipunan "karkailun" ja parantaa huulipunan pysyvyyttä. Huultenrajauskynää voi levittää koko huulille ja käyttää esimerkiksi pelkän huulikiillon kanssa tai ilman muita tuotteita. Tällöin koostumuksen täytyy olla tarpeeksi kermainen eikä liian kuiva. Goshin huultenrajauskynään törmäsin sattumalta Sokos Emotionin alekorissa ja päätin ostaa sen kokeiluun. Sävy oli hyvä, pysyvyys loistava kuten myös koostumus. Todellinen löytö! Kynä lupaa vedenkestävyyttä, mutta itse sain sen puhdistettua pelkän veden avulla kokonaan.  Käytössä se ei kuitenkaan levinnyt esimerkiksi juodessa. Sopivasti vedenkestävä siis.

 Maybellinen Color Sensational huulipuna sävyssä 902 Fuchsia Flash

En osaa muodostaa selkeää mielipidettä onko kallis vai halpa kosmetiikka parempaa. Molemmista kategorioista löytyy suosikkituotteitani ja yleisesti olen tyytyväinen molempiin hintaryhmiin. Joillekin kalliimmille tuotteille ei löydy samankaltaista tuotetta marketista, mutta asia voi olla myös toisinpäin. Vaikka halvan saattaa helposti mieltää huonoksi tai kalliin ylihinnoitelluksi, ei asia selviä kuin testaamalla. Onneksi on olemassa monenlaista kosmetiikkaa, jotta jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa.

T. Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)