perjantai 20. helmikuuta 2015

Nuoren ihonhoidosta

Ihon rasvoittuminen liittyy talirauhasten toimintaan, joka on aktiivisimmillaan murrosiässä. Ihon rasvoittuminen kuitenkin riippuu hormoneista ja mahdollisesti myös ravinnon energiamäärästä ja sen rasvojen koostumuksesta, eikä liiallinen talin eritys siten rajoitu vain nuoruuteen.

Hormonit vaikuttavat voimakkaasti nuoren ihon kuntoon. Iho tuottaa runsaasti talia, jolloin syntyy helposti epäpuhtauksia. Ihon säännöllinen puhdistaminen tulisi tytöillä aloittaa ihan viimeistään silloin kun alottaa meikkaamisen.

Talineritykseen vaikuttaa ensisijaisesti perimä. Rasvainen iho on siis periytyvä ominaisuus. Siihen liittyvä akne periytyy kuitenkin voimakkaammin pojille. Ihon rasvaisuus on enemmän miessukupuoleen liittyvä ominaisuus; voimakkaimmin talineritystä lisäävät hormonit ovat androgeeneja, miessukuhormoneja.

Ihon rasvoittuminen näkyy eniten kasvojen, yläselän, rinnan ja hiuspohjan alueella, koska näillä ihoalueilla talirauhaset ovat suuria ja niitä on siellä eniten.

Ihon rasvoittuminen voi myös liittyä työhön tai harrastuksiin, esimerkiksi keittiötyöntekijä tai aktiiviurheilija.

Ammattikosmetiikkasarja Yonkalla on loistavia tuotteita mm. nuoren ihon hoitamiseen

Seka-/rasvoittuvan ihon hoitamisessa pyritään käyttämään tuotteita, jotka vähentävät rasvoittuneelle iholle tai T-alueelle (otsa, nenä, leuka) tyypillistä kiiltoa. Rasvoittuvan ihon puhdistustuotteet poistavat ihon pinnan talia, ihoa kuitenkaan kuivattamatta. Kasvovedet ovat usein miedosti alkoholipitoisia ja ihohuokosia supistavia.

Normaalille ihotyypille sopii maitomainen puhdistustuote. Seka- rasvoittuvalle iholle geelimäinen, ja kuivalle ihotyypille taas öljymäinen puhdistustuote.

Syväpuhdistavaa naamiota nuori voi käyttää jopa kerran viikossa, mutta hellävaraisen kuorinnan tekeminen muutaman kerran kuukaudessa riittää.  Jos iholla on pahoja tulehtuneita näppylöitä, ei niiden päältä saa kuoria, sillä se ärsyttää ihoa entisestään. Epäpuhtauksia, kuten avokomedoita eli mustapäitä voi poistaa kosmetologin luona. Näitä epäpuhtauksia pystyy ennaltaehkäisemään säännöllisellä puhdistamisella, sekä kuorinnoilla ja naamioilla.
Kosteusvoide nuoren kannattaa valita oikean ihotyypin mukaan, ja sitä olisi hyvä käyttää aamuin illoin kasvojen puhdistuksen jälkeen.

Pohjameikkinä nuoren olisi hyvä käyttää hengittävää ja ohutta meikkipohjaa. Lisää meikkivoiteista voit lukea aiemmasta postauksestamme http://kosmetiikkahullut.blogspot.fi/2015/01/asiaa-meikkivoiteista.html .

T.Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)