tiistai 20. tammikuuta 2015

Valoa ja varjoa

Kasvojen varjostus ja korostus tuovat kasvoille lisää kolmiulotteisuutta ja niiden avulla voi korostaa tai häivyttää kasvonpiirteitä. Korostukseen ja varjostukseen on olemassa monenlaisia tuotteita ja tapoja. On nestemäisiä, puuterimaisia ja voidemaisia korostus- sekä varjostusvärejä. Nestemäisillä ja voidemaisilla saa aikaan vahvemmat valo- ja varjoefektit. Puuterimaiset tuotteet sopivat paremmin päivittäiseen käyttöön. Kerronkin teille tässä postauksessa omasta tavastani luoda kasvoille varjoja ja valoa.

Kuva Mariela Sarkiman Makeup Bible kirjasta. Aivan mahtava kirja, suosittelen lukemaan!

Kun Kicksiin tuli syksyllä myyntiin kaikkien hehkuttama Anastasia Beverlyhillsin Contour Kit, pitihän minunkin mennä hakemaan oma paletti hypisteltäväksi. Aluksi tuntui hullulta maksaa kirpaiseva hinta paletista, jossa on vain kolme ruskeaa ja kolme vaaleaa värinappia. Voiko tämä olla yli viidenkymmenen euron arvoinen? Ennakkoluuloista huolimatta olen kuitenkin käyttänyt tätä palettia jokaikinen kerta, kun olen meikannut tuon päivän jälkeen ja tuntuu, että värit eivät  hupene.




Käytän eniten alarivin keskimmäistä varjostusväriä. Se on sävyltään kylmän ruskea eikä aiheuta oransseja varjostuksia. Kaksi muuta varjostusväriä ovat sävyltään lämpimämpiä ja sopisivat hiukan tummemman ihonsävyn omaaville. Ylärivin korostusväreistä oikeanpuolimmaisin on shimmerväri ja kaksi muuta mattavärejä. Keskimmäistä kellertävää sävyä käytän silmien alapuolelle kiinnittämään peitevoiteen. Se hoitaa tehtävänsä erittäin hyvin eikä peitevoide kasaannu silmien alle päivän mittaan.

Varjostusväri kuuluu levittää poskiluun alle linjaan korvalehden kanssa. Linjan saa helposti katsottua vaikkapa siveltimen avulla. Varjostusten tekemisessä on tärkeää huolellinen häivytys, koska valon ja varjon rajan ei ole tarkoitus näkyä selkeästi.

Kasvojen varjostus ja aurinkopuuterin käyttö ovat eri asioita. Aurinkopuuterin tarkoituksena on tuoda kasvoille lämpöä ja hiukan päivetystä, kun taas varjostuksen ideana on luoda kasvoille selkeämmät piirteet. Varjostusväriä voi levittää hennosti myös nenän sivuille. Se luo efektin kapeammasta nenästä. Tätä kikkaa käytetään usein esimerkiksi lehtikuvauksissa.

Paras sivellin varjostusten tekemiseen on viistopäinen sivellin. Se mukautuu hyvin poskiluun kohdalle ja sillä on helppo saada aikaiseksi tasainen varjo. Itselläni on käytössä inglotin viistopäinen sivellin, mutta toinen suosikkini on Cailap by Mariela Sarkiman viistopäinen poskipuna/varjostussivellin.

Laitoin tähän alle kuvan, jossa korostukset ja varjostukset sekä poskipuna ovat suunnilleen niillä kohdilla, kuin olisi tarkoitus.





Ennen kun ihastuin Anastasian Contour Kitiin, käytin varjostukseen Lumenen aurinkopuuteria sävyssä 1. Se on muutenkin erittäin hyvä aurinkopuuteri hinta-laatusuhteeltaan, mutta selkeämpiin varjostuksen suosittelen kunnon varjostusväriä.

Korostustuotteissa suosikkejani ovat Lumenen highliter ihanassa pronssin sävyssä ja Macin Lightscapade. Lumenen tuote toimii erittäin hyvin kesällä päivettyneen ihon kanssa. Macin korostusväriä käytän myös lähes päivittäin.








Korostusväriä tulisi laittaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Näitä ovat: poskipäät, otsan korkein kohta, nenänvarsi, amorinkaari ja kulmaluu. Korostusväriä voi lisätä myös huulten alapuolelle tuomaan "pulleutta" ja silmien sisänurkkiin avaamaan katsetta. Jos iho on kovin rasvoittuva ja kiiltelee päivän mittaan, kannattaa korostusvärin kanssa olla maltillinen. Tällöin mattapintainen väri voisi olla kimaltelevaa parempi vaihtoehto.

Tällä hetkellä tykkään levittää korostusväriä Real Techniquesin Contour Brush siveltimellä. Se on sopivan kokoinen ja nappaa väriä juuri sopivasti.


Poskipuna tulee karkeasti sanottuna varjostuksen ja korostuksen väliin. Poskipunan kohdan saa selville helposti hymyilemällä, jolloin poskipää nousee ylös. Ajattelin tehdä poskipunista oman postauksen. Keskittyen lähinnä siihen miten niitä voi yhdistellä silmämeikin ja huulimeikin kanssa sekä hieman väreistä, mikä sopii millekkin ihonvärille sekä silmienvärille.









Loppujenlopuksi valon ja varjon luominen kasvoille on yllättävänkin helppoa. Se vaatii vain vähän harjoittelua sekä totuttelua. Joka päivä ei tietenkään tarvitse tehdä rajuja varjostuksia sekä korostuksia, mutta ne tuovat kivan pienen lisän esimerkiksi juhla- ja iltameikkiin. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että ne jäävät osaksi jokapäiväistä meikkirutiinia niin kuin itsellenikin on käynyt!

T. Oona

2 kommenttia:

  1. Sulla on aivan ihana ja inspiroiva blogi! Löysin täältä heti paljon vinkkejä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan mahtava kuulla! <3 Ihanaa että oot löytänyt vinkkejä täältä, just siihen me pyritään! :)

      Poista

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)