maanantai 16. helmikuuta 2015

Juhlahumua



Juhlameikin tekoon vaikuttaa mm. tilaisuuden luonne, puku, kampaus, juhlan ajankohta ja teema.
Juhliin laittautuminen on ihanaa, mutta siihen kannattaa varata reilusti aikaa, koska kiireessä lopputulos kärsii. Esimerkkinä juhlameikistä käytän ystävälleni tekemää meikkiä. Tein meikin vuosijuhlaan, joka on iltapukutilaisuus. Halusin tehdä meikkipohjasta kuulaan ja raikkaan ja korostaa silmiä.

Ennen juhlia 


Juhlia edeltävänä päivänä voi halutessaan laittaa kasvoille naamion. Esimerkiksi Glamglow naamio on hyvä pikakaunistaja juhlia edeltävänä päivänä! Lisää Glamglow naamioista on Mirkan tekemässä postauksessa. Syy siihen, ettei naamiota kannata laittaa juhlapäivänä, on se, että jos iho reagoi esimerkiksi punoituksella on sitä ikävä alkaa peittämään ennen juhlia.


Näin talviaikaan huulet saattavat olla hyvin rohtuneet ja riekaleiset. Helpon kotitekoisen huulikuorinnan saa aikaan sekoittamalla hiukan sokeria, hunajaa ja oliiviöljyä. Huulten kuorinnan jälkeen täytyy muistaa runsas kosteutus huulirasvalla. Kuorinnan ja kosteutuksen jälkeen huulipuna levittyy kauniisti ja pysyy paremmin.


Jos juhlia edeltävänä yönä on nukkunut huonosti ja silmänaluset ovat tummat ja turvonneet kannattaa laittaa kaksi metallilusikkaa hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen ja sen jälkeen silmien alle. Tämä kikka laskee turvotusta.


Kulmakarvat kannattaa nyppiä juhlia edeltävänä päivänä, jottei iho punoita juhlapäivänä.


Juhlameikki


Hyvä pohja on meikin perusta. Pohjustustuote on juhlameikissä lähes välttämätön. Se pitää meikkipohjan paikoillaan pitkään ja tasoittaa ihoa tai kosteuttaa/tuo lisää kuulautta riippuen millainen pohjustustuote on kyseessä. Tässä meikissä käytin Lorealin Lumi Magique meikinpohjustusvoidetta, joka on koostumukseltaan kosteuttava sekä valoaheijastava tuote. Pohjustuksen jälkeen levitin kasvoille meikkivoiteen, joka oli Lumenen kosteuttava meikkivoide. Käytin kyseistä meikkivoidetta, koska sitä ystäväni käyttää muutenkin meikissään. Meikkivoiteessa on suojakerroin, mutta onneksi hyvin pieni. Suojakertoimella varustettu meikkivoide saattaa nimittäin saada kasvot näyttämään valkoisilta ja kiiltäviltä etenkin salamalla otetuissa valokuvissa. Sitä kannattaa siis välttää varsinkin sellaisissa tilaisuuksissa, joissa tiedät tulevasi valokuvatuksi. Meikkivoiteeksi kannattaa valita sellainen meikkivoide, jota on käyttänyt jo aikaisemminkin.




En käyttänyt tässä meikissä peitevoidetta lainkaan, koska ystäväni iho oli niin tasainen, ettei tarvinnut lisäpeittoa. Peitevoide on hyvä apu esimerkiksi tummille silmänalusille ja finneille sekä arville. Silmien alle, otsaan ja nenänvarteen laitoin hieman valokynää. Se heijastaa valoa ja sopii myös vanhemmalle iholle häivyttämään juonteita.Silmien alle käytin Anastasian Contour Kitistä löytyvää Banana sävyä, joka tuo valoa ja avaa katsetta. Meikin kiinnitykseen käytin Chanelin irtopuuteria. Irtopuuteri on hyvin riittoisaa, mutta vaikea kuljettaa mukana. Tämän takia suosittelisin pitämään iltalaukussa kivipuuteria ja vippaa, jotta kiiltoa voi korjailla juhlien aikana. Jos laukkuun ei kuitenkaan puuteria mahdu, saman voi tehdä puuteripaperilla tai kuitin tyhjällä puolella. Kuitti imee ylimääräistä rasvaa ja näin kontrolloi kiiltoa!

Varjostuksiin käytin Anastasia Contour Kitin sävyjä Fawn ja Havana. Kylmemmällä sävyllä tein varjostukset ja lämpimällä toin hieman lämpöä kasvoille. Iltameikissä värejä voi käyttää vahvemmin kuin päivämeikissä, koska keinovalo syö yleensä lähes puolet meikin voimakkuudesta.


Poskipunaksi valitsin kylmän vaaleanpunaisen, hiukan vanhan roosan värisen poskipunan. Halusin tuoda poskipäille luonnollisen punan, joka ei ikävä kyllä näy kuvissa kovin selvästi. Poskipuna on ostettu Kicksistä ja on Kicksin omaa meikkisarjaa. Olin positiivisesti yllättynyt, sillä ostin tämän alennuksesta vain muutamalla eurolla! Sävy sopii monelle eri ihonsävylle sekä monenlaisiin meikkeihin. Pigmenttiä löytyy myös todella hyvin. Sivellintä ei tarvitse hangata värissä vaan pieni määrä riittää. Poskipäitä, amorinkaarta sekä nenänvartta korostin Anastasia Contour Kitistä löytyvällä korostussävyllä Sand. Huuliin valitsin poskipunan kanssa samaa sävymaailmaa noudattavan kylmän nudevaaleanpunaisen huulipunan. Juhlameikissä kannattaa keskittyä joko tummaan silmämeikkiin tai huulimeikkiin ettei lopputuloksesta tule sotkuinen.


Luomivärit löytyivät The Balmin NudeTude luomiväripaletistaAlla olevaan kuvaan kirjoitin mitä sävyä käytin mihinkin tarkoitukseen. Tein silmämeikin perinteisesti laittamalla sisänurkkaan vaaleita sävyjä ja ulkonurkkaan tummia. Rajauksen tein nestemäisellä eyelinerillä, mutta häivytin sen mustalla luomivärillä saadakseni lopputuloksesta hiukan utuisemman ja pehmeämmän. 

Tässä yhteydessä haluan vinkata teille paikasta, josta ostin tämän luomiväripaletin. Lentokentän kupeessa on Finnair Travel Outlet niminen pieni liike. Siellä myydään tax free tavaraa alennetuin hinnoin. Tavarat ovat yleensä sellaisia, joiden paketit ovat hiukan vaurioituneet tai sellaisia jotka poistuvat tax freen valikoimasta. Hinnat ovat jopa 70% pois normaalista hinnasta. Olen tehnyt sieltä monia löytöjä kuten YSL valokynän hintaan 20e, Diorin luomivärejä 10e ja tämän luomiväripaletin. Hintaa paletilla oli 27,50e mikä on lähes puolet halvempi, kuin paletin normaalihinta. Valikoimaan kuuluu kosmetiikkatuotteita, hajuvesiä, koruja, laukkuja ja makeisia. Kannattaa käydä vilkaisemassa jos liikkuu lentokentän suunnilla. Osoite on Lentäjäntie 1.

Takaisin asiaan! Käytimme meikissä irtoripsitupsuja tuomaan silmiin volyymia. Tupsut kiinnitin Duon ripsiliimalla, joka on paras kokeilemani ripsiliima.


Tältä meikki näytti kokonaisuudessaan. Kulmatuotteet unohtuivat kuvasta, mutta kulmat vahvistin puuterimaisella kulmavärillä sekä kulmageelillä. Juhlameikissä sekä tumman silmämeikin kanssa kannattaa kulmakarvatkin vahvistaa hiukan tummemmiksi. Ne kehystävät kasvoja ja antavat viimeistellyn lopputuloksen. Kulmaluulle voi tuoda valoa vaalealla luomivärillä tai korostuspuuterilla.



Iltalaukkuun kannattaa pakata mukaan ainakin puuteripaperia ja huulipuna. Itselläni mukana on yleensä myös Lumenen värillinen kulmakarvageeli. Sillä saa helposti korjattua ja freesattua jos kulmakarvat ovat menneet sotkuun.


Kokeilin myös kampauksen tekoa ja olin yllättynyt, että kampaus onnistui suhteellisen hyvin!


T. Oona






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)