tiistai 24. helmikuuta 2015

Miten yhdistellä poski-ja huulipunasävyjä

Löysin netistä tämän kuvan, jossa on kuvattu kuinka huulipuna- ja poskipunasävyjä kannattaisi yhdistellä. Ajattelin tehdä kuvasta oman versioni ja kertoa hiukan tarkemmin sävyjen yhdistelystä sekä valitsemisesta.

Poskipunan ja huulipunan tarkoituksena on tuoda kasvoille raikasta hehkua. Ne voivat oikein yhdistettyinä piristää kasvoja niinä huonoinakin päivinä. Tulee kuitenkin muistaa, että jos teet vahvan huulimeikin poskia ei kannata korostaa yhtä paljon. Jos taas teet neutraalimmat huulet voit lisätä poskiin hiukan enemmän punaa.Sävyvalikoima on kuitenkin valtava ja on vaikea valita monien sävyjen joukosta niitä oikeita. Nyrkkisääntönä on, että huulipuna ja poskipuna olisivat samaa sävymaailmaa. Eli jos huulipuna on pohjasävyltään kylmä, joka tarkoittaa siniseen taittavaa niin siihen sopiva poskipunakin on pohjasävyltään kylmä. Lämpimät sävyt sopivat vastaavasti yhteen lämpimien kanssa. Esimerkkinä neutraaleihin nudesävyisiin huuliin voi yhdistää lämpimän persikanvärisen poskipunan.


Ensimmäisessä meikissä käytin nudea vaaleanpunaiseen taittavaa huulipunaa. Huulipuna oli Lumenelta sävyssä 91. Poskille valitsin saman pohjasävyn omaavan poskipunan Lumenelta sävyssä 20, Onnellisuus. Molemmat tuotteet ovat pohjasävyltään kylmiä. Kuvassa poskipuna näyttää hiukan lämpimämmältä kuin todellisuudessa. Neutraalin sävyisten, lähes värittömien huulien kaveriksi laitoin poskipunaa hiukan enemmän. 

Sävyt täydentävät toisiaan  ja saavat aikaan luonnollisen hehkun. Huulipunan päälle lisäsin vielä hiukan Lumenen huulipunakynää, jotta saisin huuliin kiiltoa.











Tämä sävy-yhdistelmä on täydellinen arkimeikkiin. Se on turvallinen, koska sävyt ovat hyvin vaaleita. Ylilyönneiltä välttyy siis helposti. Kylmät vaaleanpunaisen sävyt sopivat etenkin ihonsävyltään vaaleille ja vaaleahiuksisille.






Seuraavana väriyhdistelmänä käytin oranssia huulipunaa ja persikkaista poskipunaa. Kirkkaiden huulten vuoksi valitsin hempeän persikkaisen poskipunan. En ollut aikaisemmin kokeillut kyseistä huulipunaa, joka on Rimmeliltä. Olin yllättynyt punan laadusta ja pigmentistä. Se levittyi huulille tasaisesti.




Kyseinen väriyhdistelmä sopii mielestäni parhaiten hiukan päivettyneelle iholle tai tummeman ihonsävyn omaaville. Värit sopivat ihanasti kesään ja korostavat auringon tuomaa päivetystä.


Viimeiseen sävy-yhdistelmään valitsin kirkkaan pinkin huulipunan ja hennon vaaleanpunaisen poskipunan. Huulipuna on pohjasävyltään kylmään taittava, joten poskipuna on myös viileän sävyinen. 




Kirkkaan pinkit huulet sopivat lähes kenelle tahansa. On vain kyse omasta uskaliaisuudesta ja tyylistä. Kylmään ja siniseen taittavat sävyt huulilla saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta. Lämpimät sävyt korostavat enemmän hampaiden keltaisuutta, joten niitä kannattaa välttää jos hampaat ovat todella kellertävän sävyiset.

T. Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)