maanantai 2. helmikuuta 2015

Kynsien ja käsien hoitaminen

Ihomme on paksuinta kämmenissä ja jalkapohjissa, jolloin ne myöskin kestävät enemmän rasitusta, mutta jäävät valitettavan usein vähemmälle hoitamiselle.
Käsien iho on kovalla koetuksella; UV-säteily, kylmä ilma, jatkuva peseminen sekä käsien desinfiointiaine ja muut liuottimet, sekä kemikaalit kaikki kuluttavat. Näiden vuoksi ihon ikääntyminen näkyy nopeasti käsien ihossa. Käsien ihon kunnon ylläpitämiseen riittää puhtaana pito, sekä riittävä kosteuttaminen. Kerran viikossa olisi hyvä kuoria kädet, jotta saadaan kuollut ihosolukko pois. Samalla käsien iho puhdistuu ja kirkastuu, käsien verenkierto paranee ja iho pehmenee, Kuorintaan käyvät vartalon ja kasvojenkin kuorinta-aineet. Etenkin talvella olisi kosteuttavaa käsivoidetta hyvä käyttää joka päivä. 

Kynsien tehtävänä on suojata sormien ja varpaiden päitä ja olla apuna tarttumisessa, Kynnen kasvu vaihtelee sukupuolen, vuodenajan, ja sijainninkin mukaan, esimerkiksi varpaan kynnet kasvavat sormien kynsiä hitaammin, Kynsien kasvu on nopeinta kesäaikaan.

Yleisin kynsilevyn muutos on liuskottuminen. Kynsien liuskottuminen voi olla seurausta kynsien huonosta tai liian innokkaasta hoidosta ja kynsien kuivumisesta. Esimerkiksi runsas käsien pesu, sekä käsidesinfiointiaineen käyttö voivat altistaa kynsien liuskottumiselle.


Essien kynsilakat on ykkösiä! Sivellin on tarpeeksi iso, jotta kynnen saa helposti kokonaan lakattua muutamalla vedolla. Ne kuivuvat suht nopeasti, kunhan laittaa 2 ohutta kerrosta värilakkaa. Sävyvalikoima on suuri, ja kausivärejäkin tulee myyntiin aina ajottain.

Essie kynsilakka sävyssä splash of grenadine

Essie kynsilakka sävyssä forever yummy
Kynnet kannattaa viilata lasiviilalla, sillä se sitoo kynsilevyjä yhteen, jolloin kynnet eivät liuskotu niin helposti. Kynsiä ei viilata edestakaisin liikkein, koska se taas irrottaa kynsilevyjä toisistaan, jolloin kynnet saattavat myös lohkeilla helpommin. Eli yhdensuuntaisin liikkein, reunoilta keskelle. Viilauksen jälkeen olisi hyvä käydä kynsinauhat läpi. Ensin kynsinauhalle laitetaan kynsinauhavettä, joka helpottaa niiden työstämistä. Sitten otetaan appelsiinipuutikku, jonka päähän laitetaan pieni pala vanulapusta, tai pumpulia jolloin päästä tulee pehmeämpi. Sitten kynsinauhoja työnnetään varovasti. Jos kynsinauhoissa on repaleista ihoa, on ne hyvä leikata kynsinauhaleikkureilla. Tämän jälkeen tulisi kynsinauhoille laittaa kynsinauhaöljyä tai -voidetta joka hoitaa niitä.  Jos laitat kynsilakkaa tulisi kynsinauhaöljy laittaa vasta lakan kuivuttua, jotta lakka tarttuu hyvin.

Ennen värilakan laittamista, tulisi kynsi suojata aluslakalla, jotta kynsi ei värjäänny. Vaaleimpien värien kanssa ei aluslakka ole välttämätön. Aluslakan päälle tulee 1-2 ohutta kerrosta värilakkaa, ja päälle vielä päällyslakka, joka antaa lakalle kivan kiillon, ja se pysyy parempana pidempään.

Tämä Lumenen Gloss and care 3in1 lakka on ollut kestosuossikini jo pitkään. Harja on kivan mallinen, ja tuolla samalla voi laittaa sekä alus- että päällyslakan.




T.Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)