torstai 29. tammikuuta 2015

Klassiset ripsienpidennykset, sekä volyymiripset


Kävimme molemmat klassisten ripsien koulutuksessa talvella 2013. Koulumme opintosuunnitelmaan ei vielä tuolloin kuulunut ripsikoulutusta, joten varasimme itse erääksi lauantaipäiväksi koulutuksen aivan ihanasta hoitolasta. Koulutuspäivä kesti noin 8 tuntia; aamusta pari tuntia teoriaa, lounas, ja sitten käytännön harjoitteluun.

Klassisissa ripsienpidennyksissä laitetaan yksi kuitu yhteen omaan ripseen. Ripsiä on eri pituuksia ja paksuuksia, joista aina valitaan asiakkaan toiveiden ja hänelle sopivien mukaan ne oikeat. Kaarevuuksia löytyy B-kaarevuus(luonnollisin), C-kaarevuus(yleisin), ja D-kaarevuus(kaarevin). Paksuuksia löytyy aina 0,10-0,25mm. Yleisin on ehkä 0,15mm. Pituuksia löytyy 7-17mm. Yleensä käytetään noin kolmea eri pituutta, jotta saadaan lopputuloksesta mahdollisimman luonnollisen näköinen. Ripsikuidut eivät ärsytä silmiä, sillä pidennyksiin käyteään niille tarkoitettua liimaa, ja kuidut tippuvat aina oman ripsen mukana pois.


Volyymiripsikoulutuksen Mirka sai ensimmäisessä harjottelupaikassaan keväällä 2014, ja Oona kävi muutaman muun opiskelijan kanssa koulutuksessa loppuvuodesta 2014. Volyymiripsissä käytetään ohuempia ripsikuituja kuin klassisissa. Ne ovat 0,05-0,07mm paksuisia ja niitä asetetaan n. 2-7kpl yhtä omaa ripseä kohti. Kuiduista tehdään viuhka, joka sitten asetetaan asiakkaan omaan ripseen. Olen kuullut monilta palautetta, että volyymiripset tuntuvat kevyemmiltä kuin klassiset ripsienpidennykset. Volyymiripsissä myös huoltoväli kasvaa noin 4-5 viikkoon, riippuen tietenkin aina asiakkaasta.




Tässä esittelyssä meidän molempien volyymiripset; harjoittelemme tosiaan toisillemme, jotta opitaan tekniikka mahdollisimman hyvin! Meidän ripsistä löytyy C-kaarevuus, 0,07mm paksuus, ja pituuksina 9,10,11,12mm.


Ainakin omasta mielestäni (Oona) volyymiripsiä on mukavampi laittaa ja on mahtavaa, että niillä voi saada aikaan todella tuuhean lopputuloksen. Olen myös tykännyt omassa käytössäni enemmän volyymeistä. Toki laitosta tekee hiukan haastavampaa se, että jokainen viuhka pitää tehdä itse, mutta onneksi harjoitus tekee mestarin!




T.Mirka & Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)