torstai 29. tammikuuta 2015

Meikkisiveltimien ABC

Hyvät työvälineet ovat tärkeä osa meikin onnistumista. Toki meikin saa tehtyä myös vähällä määrällä siveltimiä, mutta siveltimien avulla meikkaamisesta tulee siistimpää ja nopeampaa. Meikkisiveltimet valmistetaan yleensä joko luonnonkarvasta eli aidoista eläintenkarvoista (poni,vuohi,soopeli,näätä..)  tai synteettisistä materiaaleista. 

Nykyisin voidaan valmistaa erittäin laadukkaita synteettisiä siveltimiä esimerkiksi taklonista tai nailonista. Synteettiset siveltimet ovat nousseet suosioon, koska ne ovat cruelty free tuotteita, eli niissä ei ole käytetty eläinperäistä karvaa. Synteettiset siveltimet ovat huomattavasti pehmeämpiä kuin luonnonkarvaiset ja ne ovat laadukkaasti tehtyinä hyvinkin pitkäikäisiä. Oman kokemukseni mukaan joihinkin synteettisesti valmistettuihin siveltimiin tarttuu ehkä hiukan vähemmän väriä kerrallaan. Nestemäisten tuotteiden levittämisessä tykkään niistä kuitenkin enemmän, koska tuote ei imeydy niin tiiviisti synteettiseen karvaan kuin luonnonkarvaan ja näin tuotetta menee vähemmän "hukkaan".

Luonnonkarvaisia siveltimiä voidaan valmistaa esimerkiksi soopelin, näädän, oravan, vuohen, mäyrän ja poninkarvasta. Se mitä karvaa käytetään riippuu siitä, mihin tarkoitukseen sivellintä ollaan valmistamassa. Kuten jo kerroin, olen huomannut, että luonnonkarvaiset siveltimet nappaavat väriä paremmin itseensä eikä sivellintä joudu pyörittelemään tuotteessa monia kertoja esim poskipunaa laittaessa. Toki tämä riippuu myös tuotteen laadusta.

Itse säilytän omassa käytössä olevia siveltimiäni purkissa jossa ne seisovat karvaosa ylöspäin. Näin karvat pysyvät sileinä eivätkä lyttäänny. Siveltimiä, joita käytän muiden ehostamiseen säilytän niille tarkoitetuissa koteloissa. Tykkään pitää siveltimet erilllä meikeistä säilytyksen aikana, jotta ne pysyisivät mahdollisimman siisteinä.


Otin kuvia suosikkisiveltimistäni ja kerron millä siveltimillä pääsee omasta mielestäni hyvin alkuun!

Pohjameikki:

Pohjameikkiä varten tarvitaan meikkivoidesivellin, puuterisivellin ja peitevoidesivellin. Niillä saa hyvin tehtyä pohjameikin. Jos joskus haluaa käyttää esimerkiksi nestemäistä tai voidemaista poskipunaa tai varjostus/korostusväriä kannattaa sitävarten hankkia myös oma sivellin.
Meikkivoiteen levittämiseen tarkoitettuja siveltimiä on monenlaisia. Itselläni on käytössä välillä ihan perinteinen litteä meikkivoidesivellin, joka näkyy alla kuvassa. Puuterisiveltimen tulee mielestäni olla iso ja "tuuhea", jotta sillä saa nopeasti koko kasvot käytyä läpi. Puuterivippa on myös hyvä väline puuterin levittämisessä. Peitevoidesivellin on pieni, litteä ja karvat ovat tiiviisti. Näin sillä saa työskenneltyä tarkasti pienimmilläkin alueilla.

Kuvassa olevat turkoosit siveltimet ovat Cailap by Mariela Sarkima merkkisiä siveltimiä. Suloisen ulkonäkönsä lisäksi siveltimet ovat mielestäni erittäin laadukkaita ja toimivia. Hintalaatusuhde on kohdillaan! Nämä siveltimet ovat olleet käytössäni lähes kaksi vuotta ja ovat edelleen kymmenien pesujen jälkeen moitteettomassa kunnossa. Kyseisen merkin siveltimet on valmistettu synteettisestä karvasta. Näitä saa ostettua ainakin Sokokselta.

Tällä hetkellä käytän meikkivoiteen levitykseen Beauty Blenderiä. Sain sen joululahjaksi ja ihastuin ensimmäisen käyttökerran jälkeen, vaikka en uskonut, että tämä meikkisieni voisi yhtään poiketa normaalista meikkisienestä. Beauty Blender kastellaan ennen käyttöä, minkä takia se ei ime meikkivoidetta niin paljon kuin tavallinen meikkisieni. 
Ennen Beauty Blenderiä käytin pitkään Real Techniquesin Buffing Brushia. Sillä sai töpöteltyä meikkivoiteen tasaisesti, eikä minulla ole kyseisestä siveltimestä mitään negatiivista sanottavaa. Real Techniquesin siveltimet on myös valmistettu synteettisestä materiaalista ja omani olen tilannut pretty.fi verkkokaupasta.

Varjostukset, korostukset ja poskipuna:

Varjostusten tekemisessä tasaisen jäljen saa helpoiten viistopäisellä siveltimellä. Tästä esimerkkinä Mariela Sarkiman sivellin, joka on itselläni toiminut erittäin hyvin. Poskipunan voi levittää myös viistopäisellä siveltimellä, mutta tähän valitsin Mariela Sarkiman poskipunasiveltimen ja toiseksi Real Techniquesin poskipunasiveltimen. Real Techniquesin versio on hiukan isompi, mutta pyöreän kärkensä ansiosta sillä on helppo levittää poskipuna. Korostuksiin käytän Real Techniquesin pientä Contour Brush nimistä sivellintä, jota voisi käyttää myös varjostuksiin, mutta olen tykännyt siitä korostuksissa. Sivellin on juuri sopivan kokoinen poskipäille.




Olen käyttänyt Real Techniquesin poskipunasivellintä myös aurinkopuuterin kanssa ja toimii!


Mariela Sarkima on kyllä tehnyt aivan loistavaa työtä siveltimien suunnittelussa. Ostin aluksi vain puuterisiveltimen, mutta sitä kokeiltuani oli pakko ostaa lähes kaikki sarjan siveltimet. Ne olivat ensimmäisiä siveltimiä joita ostin. Sitä ennen minulla oli käytössä joitain H&M ja Ginatricotin siveltimiä, mutta onneksi törmäsin näihin! Halusin ottaa ne esille tässä postauksessa sen takia, koska mielestäni ne ovat erittäin hyviä siveltimiä esimerkiksi ensimmäisiksi meikkisiveltimiksi.


Silmämeikki:

Luomivärisiveltimiä on miljoonia. Ainakin tuntuu siltä! Mielestäni hyvin alkuun pääsee laadukkaalla häivytyssiveltimellä, aplikaattorilla tai perus litteällä luomivärisiveltimellä, ja rajaussiveltimellä. Häivytyssiveltimellä häivytetään eri sävyt toisistaan ja sillä voi myös lisätä luomivakoon neutralisoivaa sävyä. En tiedä miten olen pärjännyt silmämeikkien teossa ennen kun aloin käyttää häivytyssivellintä. Aplikaattorilla tai litteällä luomivärisiveltimellä saadaan levitettyä luomiväriä liikkuvalle luomelle. Lisäsin kuvaan viistopäisen siveltimen, jolla voi laittaa luomiväriä kätevästi alaluomelle ripsirajaan. Hieman litteämmällä ja napakammalla viistopäisellä siveltimellä voisi tehdä rajaukset tai kulmakarvat. Unohdin kuvata sen tätä postausta varten, mutta sellainen näkyy ainakin Mirkan kulmat kuntoon postauksessa! Oikeanpuolimmaisin sivellin tässä kuvassa on rajauksille ja se toimii mielestäni erittäin hyvin geelimäisen eyelinerin kanssa.



Tässä kuvassa on kaksi erilaista häivytyssivellintä. Toinen on Cailap by Mariela Sarkiman ja toinen Duroyn Raili Hulkkosen suunnittelemasta kokoelmasta. Duroyn sivellin on luonnonkarvaa. Duoryn siveltimet ovat mielestäni laadukkaita luonnonkarvaisia siveltimiä. Itselläni on ollut käytössä myös Inglotin luonnonkarvaisia siveltimiä, joista olen osasta tykännyt, mutta muutamista on lähtenyt karvoja yllättävän nopeasti.

Jos haluaa satsata luomivärisiveltimiin lisää, otin kuvaan Ecotoolsin kolme erilaista sivellintä. Yksi niistä on häivytyssivellin, keskimmäinen kolmesta pienestä on tarkoitettu silmän ulkonurkkaan, jos sinne laitetaan esimerkiksi tummaa luomiväriä. Pienin on tarkkaan työskentelyyn esimerkiksi silmän sisänurkkaan tai alaripsirajaan. Ecotoolsin poskipunasivellin (vasemmanpuoleisin) on myös erittäin hyvä. Ecotoolsin siveltimet on valmistettu synteettisestä kuidusta. Niiden suunnittelussa on panostettu ekologisuuteen. Varsiosa on valmistettu bambusta kiinnitysosa kierrätetystä alumiinista ja harjakset taklon kuidusta joka jäljittelee hyvin vahvasti luonnonkarvaa. Jopa kaikki tekstit on kirjoitettu soijamusteella. Tämä merkki on minulle aika uusi tuttavuus, mutta aion varmasti tutustua myös sen muihin siveltimiin.

Ripsientaivuttimet ovat kätevät jos et ole hurahtanut ripsienpidennyksiin. Parhaat kokeilemani taivuttimet on yllättäen Mariela Sarkimalta! 


Siveltimien puhdistus ja huolto:

Kun siveltimet on hankittu on myös tärkeää huoltaa niitä oikein. Siveltimet tulisi puhdistaa noin parin viikon välein. Useampia pesukertoja vaativat siveltimet, jotka ovat tekemisissä märkien tuotteiden kanssa. Ne keräävät nimittäin paljon bakteereja. Itse pyrin pesemään ns. märät siveltimet viikoittain. Beauty Blender neuvotaan pesemään joka käyttökerran jälkeen. Olen yrittänyt noudattaa tätä, mutta joskus se on hiukan lipsunut. Millä siveltimet pestään? Parhaiten siveltimien pesuun sopii Marseille saippua, jota saa lähes jokaisesta kaupasta. Omani olen ostanut tarjoustalosta. Se on sopivan mieto ja pesee siveltimet erittäin hyvin. Beauty Blenderin mukana sain kuitenkin lahjaksi Solid puhdistussaippuan, joka on suunniteltu etenkin Beauty Blenderin pesuun. Olen tykännyt tuotteesta, mutta se on hinnaltaan hiukan kalliimpaa kuin Marseille saippua ja eroa puhdistustehossa en ole huomannut.

Siveltimien pesu:

Kastele aluksi siveltimen karvat vedellä. Älä käytä liian kuumaa äläkä liian kylmää vettä.


Tämän jälkeen voit pyöräyttää sivellintä saippuassa muutaman kerran.


Seuraavaksi pyöritä sivellintä kämmenelläsi ja näet kuinka väriä irtoaa.


Pyörittele sivellintä kämmenelläsi kunnes siitä ei irtoa enää väriä.


Voit välillä huuhdella sivellintä ja kevyesti puristaa karvoja.


Lopuksi purista kaikki ylimääräiset vedet pois.




Vältä veden ja saippuan osumista metalli ja varsiosiin.


Pyri pitämään sivellin karvat alaspäin pesun aikana, ettei vesi valu siveltimen sisälle ja haurastuta liimakohtia.


Siveltimet on hyvä kuivattaa lappeellaan ilmavassa paikassa. Laita siveltimet takaisin säilytykseen vasta kun ne ovat täysin kuivat.


Itse pesen siveltimet yleensä iltaisin ja annan niiden kuivua yön yli.




T. Oona 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postauksiamme saa rohkeasti kommentoida ja jos on kysyttävää niin kysymykset ovat tervetulleita! :)